Kahvilan perustaminen on monimutkainen juttu, mutta intohimolla ja ideoinnilla pääsee jo pitkälle. Laadukkaan ja monipuolisen kahvin lisäksi on keksittävä, mitä muuta kahvilani voisi tarjota asiakkaille niin, että he palaisivat luokseni kerta toisensa jälkeen. Mahdollisesti voisin valmistuttaa erilaisia makeisia ja kahvileipiä tilauksena joltakin yrittäjältä tai toiminimen omaavalta henkilöltä, mutta asiaa selvittäessäni tulin todenneeksi, että valmis työ maksaa jo sellaisenaan niin suuren summan, että myydessäni tuotetta eteenpäin hinnan olisi jo oltava niin kallis, että asiakkaat kokisivat herkkuni todennäköisesti liian kalliiksi. Itse en myöskään ole mikään valtavan hyvä leipuri, vaikka välillä omaksi ilokseni mielelläni leivonkin. Tämän lisäksi tarkoituksenani ei ole työllistää itseäni leipoen, vaan kahvilan pitäjänä, joten on päädyttävä erilaiseen ratkaisuun.
Mikä on parempaa kuin vohveli?
Erilaisia kahvilaideoita seuratessani ja asiaan perehtyessäni tuli ajatuksissani uudelleen ja uudelleen vastaan vohvelit, joita on kohtuullisen helppo ja nopea valmistaa, joilla voidaan saada aikaan kohtuullisen hyvä myyntikate, joita voidaan myydä suolaisina tai makeina ja joista voidaan saada näyttävän näköisiä ja miellyttävän makuisia variaatioita. Tämän lisäksi vohveleita valmistettavaa taikinaa vaihtamalla saataisiin helposti vaikkapa laktoosittomia, sokerittomia tai vegaanisia vohveleita, joten voisin palvella erilaisten asiakkaiden tarpeita kohtuullisen helposti. Lisäksi tuotteeni olisi aina tuore, pehmeä ja vielä lämmin, joten olettaisin sen olevan erityisen hyvä lisä kahvilani ideaksi.
Kahvilan tulisi sijaita paikalla, josta moni sen tarvittaessa löytää vahingossakin. Sen tulisi olla helppo löytää uudelleen. Koska ideani on erityinen ja tarkoitukseni olisi työllistää vain itseni, en välttämättä haluaisi kahvilaani kaikkein vilkkaammalle kadulle, jolloin en välttämättä ehtisi palvella kaikkia asiakkaita ja valmistaa kahveja ja vohveleita riittävällä tahdilla. Keskustan tuntumassa oleva toimitila olisi sopiva tarkoitukseeni. Se voisi sijaita pääkatua sivuavalla hieman rauhallisemmalla kadulla, jossa kuitenkin on kauppoja ja palveluita. Tarkistettuani monenlaisia toimitiloja ja uusinta ideaani kahvilan täsmentämisestä nimenomaan vohvelikahvilaksi, on oikeanlaisen paikan löytämisen rajaaminen hieman helpompaa.
Monenlaisia vohveleita suunnittelemaan
Kahvilan suunnittelussa yksi mieltä kutkuttavin vaihe on se, kun pääsen suunnittelemaan erilaisia vohveliannosten variaatioita. Niitä tulee olla makeita ja suolaisia, mutta pääpaino mielestäni tulee olla makeissa suussa sulavissa vohveleissa. Perinteisessä vohvelissa, joita olen joskus kotikaupunkini kahviloissa maistanut, on yleensä päällä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Sen tulisi ehdottomasti olla sellaisenaan yksi pelkistetyistä versioista.
Oma, kotona kokeilemani suosikkiannos on vohveli, jossa on päällä banaania, suklaakastiketta ja vaniljajäätelöä. Sen haluaisin olevan yksi vaihtoehto. Erilaiset valmiit kastikkeet, kuten kinuskikastike ja lakritsikastike, ovat varmasti kokeilun arvoisia vohveleita. Monessa annoksessa tulee olla jäätelöä tavalla tai toisella, ehkäpä pallo tai kaksi eri makuvaihtoehtoina. Suolaisiin vohveleihin voisi valmistaa kermaisen kinkkukastikkeen, jonka voisi laittaa vohvelin päälle sellaisenaan tai vaihtoehtona voisi olla täyteläisen tomaattinen ja juustoinen jauhelihakastike.