Tervetuloa lukemaan blogia kahvilan perustamisesta, maukkaista erikoiskahveista, erimuotoisista yritysideoista ja suunnitelmista, joiden perusteella kahvilan toiminta voitaisiin saada aloitettua. Kahvilan pitäminen menestyksellisesti vaatii paljon työtä ja suunnittelua, ammattitaitoa sekä monipuolisia ja innovatiivisia ideoita. Kahvitrendien muuttuessa vuosittain yrittäjän on osattava olla ajan hermolla. ja pystyttävä jatkuvasti tarjoamaan asiakkailleen tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat alati muuttuvaa kysyntää. Huomioon tulee ottaa erilaiset ruokarajoitukset ja makutrendit unohtamatta kuitenkaan paikallista ympäröivää kulttuuria tai asiakkaita, jotka palaavat kahvilaan samojen tuttujen tuotteiden vuoksi.
Erikoiskahveja moneen makuun
Tällä sivustolla perehdytään suomalaiseen vahvaan ja yksipuolisen kahvittelukulttuuriin ja pohditaan sitä, miten olisi mahdollista saada suomalaisten kahvitapoja hieman avarakatseisimmaksi. On hyvä tuoda ihmisten tietouteen, mitä kaikkea kahvimaailmassa on tarjolla suomalaisen peruskahvin lisäksi. Suuremman tietoisuuden vuoksi asiakkaat voitaisiin saada juomaan enemmän erilaisia kahveja ja pohtimaan kahvin eri vivahteita sen sijaan. että juotaisiin vain jokapäiväiset peruskahvit sen kummemmin kyseenalaistamatta, mitä juoma todellisuudessa sisältää.
Vaikka blogi perustuu pääasiassa yritysideoiden suunnitteluun ja toteuttamiseen, tarkoitus on myös tuoda esille mahdollisuutta muuttaa kahvitottumuksia niin, että kahvi jota Suomessa päivittäin juodaan, olisi mahdollisimman laadukasta ja siten samalla meille terveellisempää ja luonnonmukaisemmin valmistettua.
Kahvilan perustamisen suunnittelua
Hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty. Tämä sanonta pitää aivan erityisen hyvin paikkaansa. Menestyvän kahvilan perustaminen vaatii hyvin suunnitellun liikeidean oikeaan sille sopivaan paikkaan. On tutkittava ja selvitettävä etukäteen, millaiselle kahvilalle olisi mahdollisesti kysyntää ja minkälaisessa paikassa se voisi menestyä. Sen lisäksi tuotteiden laatuun tulee kiinnittää huomiota ja tuotteilla on myös oltava hyvä myyntikate, jotta kahvilalla on luja jalansija markkinoilla.
Kahvin tulee olla laadukasta ja kahvin kanssa tarjottavien leivonnaisten ja suolaisten välipalojen tulee olla niin maukkaita, että asiakas haluaa palata kerran toisensa jälkeen. Myös kahvilan sisustukseen ja tunnelmaan sekä sopiviin huonekaluihin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Hyvin toteutetun kahvilan harmoninen ja rauhallinen tunnelma kutsuu istahtamaan hetkeksi kahvikupposen ääreen ja viettämään taukoilevan ikimuistoisen kahvihetken viikko toisensa jälkeen tai vaikka joka päivä. Oikeanlainen tunnelma on tarpeen jokaiselle uudelle kahvilalle.